Ramas bun, deces, doliu

De ce mor oamenii? Și ce se întâmplă când moare cineva? Cum se simte doliul? Ce este o înmormântare? Toți cei care se străduiesc să răspundă în mod deschis și sincer la întrebările copiilor vor găsi în această carte ilustrată  un mare ajutor.

SKU: CASA71326 Categorii: , , Etichete: , ,

69.00lei

3 în stoc

Descriere

Trecerea în neființă ne afectează pe toți, se poate întâmpla oricând și ne lasă fără cuvinte. De ce mor oamenii? Și ce se întâmplă când moare cineva? Cum se simte doliul? Ce este o înmormântare? Toți cei care se străduiesc să răspundă în mod deschis și sincer la întrebările copiilor vor găsi în această carte ilustrată  un mare ajutor.

Flavia, în vârstă de patru ani, și Anton, în vârstă de șapte ani, își iau rămas bun de la iubita lor bunică, Elena. Ea moare într-un centru de îngrijiri paliative, după o boală lungă și severă. Cititorii îi însoțesc pe copii și pe familia acestora pe parcursul acestei experiențe dureroase. Ei învață de ce moartea face parte din viață, de ce în acest caz vorbim de un rămas bun definitiv și ce se întâmplă la o înmormântare. Textele și imaginile pline de compasiune transmit, printre altele, cât de diferit se poate trăi durerea. Cartea oferă, de asemenea, o inspirație amplă pentru consolare și aducere aminte.

Din carte mai aflăm că oamenii nu sunt înmormântați în același mod peste tot și mormintele pot arăta foarte diferit în alte părți ale lumii. Trupurile se descompun după moarte. Dar ce se întâmplă cu sufletul? Ce este un suflet? Si cum arată viața de apoi? La aceste întrebări, desigur, nu se pot oferi răspunsuri clare. Discuțiile despre ideile diferite legate de viața de după moarte invită copiii la contemplare.

Informații suplimentare

Autori

Patricia Mannen

Editură

Ilustrator

Melanie Brockamp

Limba

Vârstă

,

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Ramas bun, deces, doliu”